Koffie- en theeconsumptie geassocieerd met lager risico op jicht

March 2023
jicht
risico
koffie
thee
hyperurikemiestatus
De consumptie van koffie en thee heeft een sterke, niet-lineaire associatie met een lager risico op jicht. De relatie tussen koffie en jicht wordt mogelijk beïnvloed door de hyperurikemiestatus op baseline. Dat concluderen Chinese onderzoekers in hun publicatie in Rheumatology. In eerder onderzoek zijn aanwijzingen gevonden voor associaties tussen koffie- en theeconsumptie enerzijds en serumurinezuurconcentraties en jichtrisico anderzijds. Omdat het epidemiologische bewijs inconsistent is, v
Wilt u meer lezen? Log dan in.

Gerelateerde items

Ramanspectroscopie: nauwkeurige diagnose van gewrichtskristallen

Ramanspectroscopie biedt een objectieve en gevoelige methode om kristallen in gewrichtsvloeistof te ...

Lees meer

EULAR 2024, video met Dr. Tim Jansen, VieCurie Venlo en Tom Niessink, Universiteit Twente

OP0116 – Treat to Target in gout yields superior outcomes compared to Treat to Avoid Symptoms approa ...

Lees meer

Drie subgroepen Sjögren ontdekt

Het syndroom van Sjögren kent drie subgroepen, met verschillen in ziekteactiviteit, symptoomlast en ...

Lees meer

Verhoogt voetballen het risico op knieartrose?

Voetballen verhoogt het risico op knieartrose niet significant vergeleken met niet-voetballen, mits ...

Lees meer