Inname fruit en groenten gerelateerd aan risico op blaaskanker

June 2024
risico
blaaskanker
fruit
groente
Een uitgebreide studie van het BLadder cancer Epidemiology and Nutritional Determinants (BLEND)-consortium laat zien dat de consumptie van fruit in het algemeen, citrusvruchten, pitvruchten en tropisch fruit het risico op blaaskanker verminderen. Het is aannemelijk dat stoffen in fruit en groenten, zoals mineralen, fytochemicaliën en antioxiderende voedingsstoffen, potentieel anticarcinogene eigenschappen hebben die beschermen tegen de ontwikkeling van kanker. Individuele consumptie Er i
Wilt u meer lezen? Log dan in.

Gerelateerde items

Pro-inflammatoire leefstijl en risico op sterfte bij dikkedarmkanker

Een dieet en leefstijl die meer pro-inflammatoir zijn, is bij overlevenden van dikkedarmkanker geass ...

Lees meer

Actieve surveillance voor prostaatkanker veilig

Actieve surveillance bij mannen met een laag of middelmatig risico op prostaatkanker is veilig, blij ...

Lees meer

Prioriteiten in behandelresultaten bij ouderen met blaaskanker

Bij veel oudere patiënten met blaaskanker met een hoog risico zijn levensverlenging en onafhankelijk ...

Lees meer

Hoger risico op overlijden aan kanker bij hart- en vaatziekten

Mensen met cardiovasculaire aandoeningen hebben een grotere kans om aan kanker te overlijden dan men ...

Lees meer